OFFICIEEL! Frank de Boer nieuwe bondscoach Nederlands elftal

Frank de Boer is de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Dit maakt de KNVB woensdagavond bekend. Hij volgt de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman op. De Boer gaat een contract tekenen voor twee jaar en wordt vrijdag gepresenteerd. 

De Boer speelde zelf 112 wedstrijden voor Oranje en volgt nu dus Koeman op, die voor zijn droom koos om trainer van Barcelona te worden. Dwight Lodeweges nam sinds zijn vertrek de honeurs waar als bondscoach. De Boer zelf was tussen 2008 en 2010 al assistent bij Oranje.

De 50-jarige De Boer staat sinds 2010 op eigen benen als hoofdtrainer. Bij Ajax stond hij zes jaar aan het roer, waarin hij vier keer kampioen werd. Avonturen die volgde bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United waren van korte duur. 

Nu mag De Boer het dus proberen als bondscoach. Vrijdag zal de oefenmeester worden gepresenteerd en zal hij een contract tekenen tot het najaar van 2022. De volgende interlandperiode volgt al snel. 7 oktober speelt Oranje tegen Mexico, waarna op 11 en 14 oktober Nations League-duels tegen Bosnië-Herzegovina en Italië volgen.