Voor wie moet Schmidt kiezen op het middenveld: Pröpper of Sangaré?

In de afgelopen transferperiode heeft PSV oude bekende Davy Pröpper teruggehaald naar Eindhoven. De middenvelder vertrok in 2017 naar het Engelse Brighton & Hove Albion, maar keerde weer terug naar Nederland. Voor wie moet Schmidt gaan kiezen: Pröpper of Sangaré?

Pröpper

De 30-jarige rechtspoot is een bekende naam in de selectie van PSV. Hij heeft al eerder voor de Eindhovenaren gespeeld en groeide uit tot een vaste kracht. Met zijn goede trap kan hij een bal op doel schieten, maar ook een aanvaller bedienen. Daarnaast weet hij door zijn lengte ook fysiek zijn mannetje te staan in de duels. Hij is technisch gezien een verfijnde speler en kan met zijn kwaliteiten deelnemen aan de opbouw van achteruit. Hij kwam deze zomer over voor acht miljoen euro. 

Sangaré 

Sangaré is inmiddels een vaste waarde in de ploeg van Schmidt. Hij speelt naast aanvoerder Van Ginkel en is voornamelijk te vinden voor de verdediging van de Eindhovenaren. Hij is fysiek aanwezig en enorm sterk. Zijn kwaliteit is om ballen af te pakken van zijn tegenstanders. De 23-jarige middenvelder heeft echter moeite met passing. In de opbouw verliest hij vaak onnodig de bal en dat zorgt voor irritatie onder de supporters. 

Schmidt

Het is aan de hoofdtrainer van de Brabantse club om een keuze te maken. De Ivoriaan lijkt het meest geschikt als defensief middenvelder, maar de vraag is welke kant de trainer op wil. In de opbouw past de Nederlander het beste. Tot op heden heeft de Duitser nog geen definitieve keuze gemaakt.

Feyenoord-doelman vertrekt