Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk (60) geeft zichzelf basisplaats

De Surinaamse vice-president Ronnie Brunswijk heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rentree gemaakt voor Inter Moengotapo. De eigenaar, voorzitter, ex-trainer en, tot dinsdag, oud-speler van de Surinaamse club Inter Moengotapo gaf zichzelf een basisplaats in een duel tegen Olimpia. Hij is inmiddels 60 jaar...

Het duel tussen Inter Moengotapoe en Olimpia was  niet zomaar een duel. Het was de eerste achtste finale van de CONCACAF League, het toernooi waarin zes tickets voor de Noord-Amerikaanse Champions League te winnen zijn. Tot verbazing van alles en iedereen stelde Brunswijk zichzelf op en was hij ook nog eens de aanvoerder van Inter Moengotapoe. De wedstrijd eindigde in 0-6 voor tegenstander Olimpia.

Geschiedenis

Brunswijk was in de jaren tachtig leider van de guerrillastrijders van het junglecommando in Suriname. Hij vocht tegen voormalig president en toenmalige leider van het militaire bewind van Suriname, Desi Bouterse. Later nam hij van 2010 tot 2015 met de ABOP deel aan de regeringscoalitie van Bouterse. Net als Bouterse werd Brunswijk in Nederland bij verstek veroordeeld wegens cocaïnehandel. Het gerechtshof in Amsterdam legde de vroegere rebellenleider in 2000 een gevangenisstraf van zes jaar op voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 61 kilo cocaïne. Zelf zegt hij nog altijd onschuldig te zijn.

vice president suriname brunswijk geeft zichzelf basisplaats

Feyenoord-doelman vertrekt