De beste winteraankopen van Ajax in de laatste vijf jaar

Ajax heeft de laatste jaren de nodige wintertransfers gedaan. Normaal gesproken wordt er in de winter minder gekocht dan in de zomer omdat er vaak een 'krasje' op zou zitten. Marc Overmars heeft de laatste vijf jaar toch genoeg wintertransfers met succes gedaan. 

Sébastien Haller

Sébastien Haller is tot nu toe een voltreffer geweest voor Ajax. De Ivoriaanse spits pikt zijn goals mee in de Eredivisie, maar is in de Champions League pas echt belangrijk met tien goals uit zes duels. Met die gedachte haalde Overmars Haller vorige winter binnen. In alle competities heeft Haller 41 wedstrijden voor de Amsterdammers gespeeld. Daarin scoorde hij 31 goals en leverde hij negen assists af.

David Neres

Vlak voor de transferdeadline haalde Marc Overmars David Neres binnen voor twaalf miljoen euro dat via bonussen op kan lopen tot vijftien miljoen euro. Neres speelt nu al vier jaar bij Ajax en heeft in het seizoen 2018/19 zijn absolute piek gekend bij de club. Ajax haalde de halve finale van de Champions League met een geweldige David Neres. Hij was met name beslissend tegen Juventus en Real Madrid door prachtige doelpunten. Overmars kon de Braziliaan in de winter van 2019 voor vijftig miljoen euro verkopen aan het Chinese Guangzhou Evergrande, maar ging daar niet op in. In totaal kwam Neres tot 178 optredens voor Ajax met daarin 47 goals en 41 assists.

Top 10 goals van David Neres...

Nicolás Tagliafico

Publiekslieveling Nicolás Tagliafico zit (net als David Neres) dit seizoen meer op de bank dan hem lief is. Ook de Argentijn had een groot aandeel in het succes van 2018/19 door zijn doelpunten en felheid. Overmars haalde hem in 2018 binnen voor ruim vier miljoen euro van het Argentijnse Independiente. In die tijd had Ajax die felheid nodig om soms over een dood punt heen te kunnen komen. In verschillende seizoenen is het ter sprake gekomen dat hij Amsterdam zal gaan verlaten, maar van een definitief vertrek kwam het vooralsnog niet. Tagliafico speelde in totaal 148 wedstrijden voor Ajax waari hij 14 keer scoorde en 20 assists gaf.

Net binnen