El Clásico op het scherpst van de snede; een gecombineerde XI van Barça en Real

Gebroederlijk staan FC Barcelona en Real Madrid in La Liga samen bovenaan de ranglijst. Nu nog wel. Zondagmiddag barst in El Clásico een directe strijd om de koppositie los. Al zal die koppositie voor sommige supporters even bijzaak zijn. Dit is een wedstrijd op zich, met een lading waar geen ander duel ter wereld aan kan tippen.

Op diezelfde zondag staat ook het treffen tussen Manchester City en Liverpool gepland. Ploegen die het niveau van de twee Spaanse giganten de laatste jaren wisten aan te tikken en soms zelfs te overstijgen. Misschien staan er morgen wel meer grote namen op Anfield dan in Santiago Bernabéu en zal de klasse er in de Engelse topper wel meer vanaf stralen dan in de Spaanse. Toch spelen onderstaande namen in El Clásico. En daar is geen modern kruit tegen gewassen. 

Barça en Real gecombineerd

Afwezigen

Een aantal pechvolges komt zondag niet in de gelegenheid om de heilige grond in Madrid te betreden. De grootste aderlating is voor Carlo Ancelotti de afwezigheid van Thibaut Courtois, die al meerdere wedstrijden aan zich voorbij heeft moeten laten gaan vanwege een blessure. Xavi moet het op zijn beurt stellen zonder Ronald Araújo, Memphis Depay, Héctor Bellerín én Andreas Christensen.