Elftal van de Week in de Eredivisie - Vitesse en FC Utrecht hofleverancier

Het Elftal van de Week is deze week een gemêleerd gezelschap. Liefst acht clubs leveren een speler af in het beste elftal van dit afgelopen eredivisieweekend. Van Vitesse, NEC en FC Utrecht vinden we twee spelers terug.

FC Utrecht won van Ajax en Vitesse van Feyenoord. Die knappe prestaties zorgen ervoor dat beide clubs medehofleverancier zijn van het Elftal van de Week. Bij FC Utrecht hield Maarten Paes alles tegen waardoor Django Warmerdam uiteindelijk de winnende goal kon maken voor de Domstedelingen: 0-1. Bij Vitesse was Lois Openda de grote man met twee treffers. Hij krijgt in het elftal gezelschap van middenvelder Sondre Tronstad.

Naast FC Utrecht en Vitesse levert ook NEC twee spelers aan het elftal: Jonathan Okita en Bart van Rooij. Okita was goed voor een goal en twee assists in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Bij de 0-1 van Okita was Van Rooij de aangever. 

Verder zien we in het Elftal liefst vijf eenlingen: Bart Vriends (Sparta Rotterdam), Sven van Beek (SC Heerenveen), Ibrahim Sangaré (PSV), Jordy Clasie (AZ) en Lucas Schoofs (Heracles Almelo). Vriends hield met Sparta Rotterdam lang stand tegen PSV (2-1), Van Beek hield de boel op slot tegen PEC Zwolle (0-1), Sangaré was met een goal bepalend voor PSV tegen Sparta Rotterdam, Clasie scoorde tegen SC Cambuur (1-3) en Schoofs won met Heracles Almelo met 3-2 van Willem II.

elftal vand e week