Voorbeschouwing Besiktas-Ajax: vorm, onderlinge resultaten en vermoedelijke opstelling!

Ajax is al geplaatst voor de volgende ronde in de Champions League, maar Besiktas is woensdag om 18:45 uur de tegenstander voor de Amsterdammers. In het vijfde duel van de groepsfase kan Ajax de koppositie zo goed als veilig stellen door te winnen in Istanbul. Daarbij zijn er ook punten te verdienen voor de coëfficiëntenlijst en 2,8 miljoen euro.

Vorm

Ajax heeft tegen RKC (0-5) weer de vorm gevonden van een paar weken geleden. Antony schitterde weer met acties en het veldspel was weer als vanouds. Tegen Heracles (0-0) en Go Ahead Eagles (0-0) wilde het maar niet lukken om de kansen af te maken.

Ajax wint overtuigend in Waalwijk met 0-5...

Besiktas staat inmiddels op de negende plaats in de Turkse Süper Lig. De ploeg verloor drie van de laatste vier duels. Inmiddels is koploper Trabzonspor uitgelopen tot dertien punten.

Onderlinge resultaten

Ajax speelde in haar historie slechts vijf duels tegen Besiktas. Daarvan won Ajax er vijf en gingen er nul verloren. Nul Duels eindigden in een gelijk spel. De grootste thuisoverwinning van Ajax dateert van 1966-1967, 2021-2022: 2-0. Uit werd de grootste triomf gevierd in 1993-1994, toen Ajax won met 0-4.

Vermoedelijke opstelling

Edson Álvarez zit niet bij de selectie vanwege een schorsing. Naast de 24-jarige Mexicaan ontbreken ook Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg vanwege blessures. Vermoedelijk vervangt Davy Klaassen de Mexicaanse middenvelder.