Spelerspaspoort Teun Koopmeiners (profiel)

Profiel: Teun Koopmeiners (Amsterdam, 28 februari 1998) speler van AZ Alkmaar.

Spelerspaspoort Koopmeiners

Teun Koopmeiners spelerspaspoort transferwaarde clubs

Koopmeiners als talent bij AZ

Op jonge leeftijd kwam Teun Koopmeiners al terecht bij AZ. In 2016 stroomde hij door vanuit je jeugd van AZ naar het beloften elftal. In het seizoen 2016/17 werd Koopmeiners met Jong AZ kampioen van de Tweede Divisie en mocht het gaan spelen in de Eerste Divisie. Op 1 oktober 2017 mocht Koopmeiners zijn opwachting maken in het eerste elftal van AZ.

Bij AZ kwam Koopmeiners al snel op meerdere posities terecht. Onder coach John van den Brom speelde Koopmeiners vooral als centrale verdediger. Toen Arne Slot in 2019/20 hoofdtrainer werd van AZ, kwam daar verandering in. Koopmeiners mocht toen vooral spelen op het middenveld, waar ook zijn voorkeur ligt. In datzelfde seizoen werd Koopmeiners benoemd tot aanvoerder van AZ.

Koopmeiners de strafschoppenspecialist

Koopmeiners viel in Nederland vooral op door zijn vele raak geschoten strafschoppen. Na zestien rake strafschoppen schoot Koopmeiners op 23 februari tegen PEC Zwolle zijn eerste penalty mis. Koopmeiners blijft de strafschoppennemer van AZ. In totaal schiet Koopmeiners in de Eredivisie 20 van de 24 strafschoppen raak. In het seizoen 2020/21 is Koopmeiners zelfs goed voor 17 doelpunten in 40 wedstrijden. Het Nederlands Elftal leert Koopmeiners in oktober 2020 kennen. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico maakt Koopmeiners op 7 oktober zijn debuut voor Oranje. Uiteindelijk wordt de middenvelder zelfs opgenomen in de EK-selectie van Frank de Boer.

Teun en broer Peer

Teun Koopmeiners is de oudere broer van Peer Koopmeiners, die ook bij AZ speelt. Op 1 augustus 2020 mogen de gebroeders eens samen op het veld staan tegen FC Utrecht. Daar zagen velen al dat de twee veel op elkaar lijken. Wanneer Teun in verband wordt gebracht met een overstap naar Italië pakt La Gazzetta dello Sport groots uit met een foto van broer Peer.