Romelu Lukaku op ramkoers bij Chelsea: "Ik ben niet blij met mijn situatie hier"

Romelu Lukaku is niet tevreden bij Chelsea. De spits kan zich niet vinden in het systeem dat onder trainer Thomas Tüchel wordt gespeeld. Tegelijkertijd verklaart de Belg in gesprek met Sky Italia de liefde aan zijn oude club Internazionale. "Ik heb altijd gezegd dat Inter in mijn hart zit. Ik weet dat ik terug zal komen bij Inter, dat hoop ik echt."

"Dit is het juiste moment om mijn gevoelens te delen", zo zegt Lukaku. "Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik niet aan het einde van mijn carrière terug zal keren naar Inter, maar wanneer ik nog op topniveau ben, zodat we samen meer kunnen winnen."

Lukaku won met Inter afgelopen seizoen het landskampioenschap. Daarna zei de spits dat hij in Milaan zou blijven, maar vertrok vervolgens voor 115 miljoen euro naar Chelsea. "Hoe ik vertrok bij Inter en hoe ik communiceerde met de fans - dat zit me dwars want het was niet het juiste moment", erkent de 28-jarige Lukaku nu. "Ik wil me verontschuldigen."

In de tussentijd is Lukaku bij Chelsea niet zeker van een basisplaats en dat zit de Belg behoorlijk dwars. "Fysiek gaat het goed, maar ik ben niet blij met mijn situatie bij Chelsea. Tuchel heeft gekozen om een ander systeem te spelen, maar ik geef niet op. Ik ben een professional. Ik kan nu niet opgeven."