Wie is Feyenoord-aanwinst Cole Bassett en wat is zijn transferwaarde?

Volgens Voetbal International wordt de 20-jarige Cole Bassett de eerste wintertransfer van Feyenoord. De 1,80 meter lange centrale middenvelder speelt momenteel bij Colorado Rapids. Het gaat om een huurdeal van anderhalf jaar, waar de Rotterdammers ook een optie tot koop hebben beklonken.

Jeugd en debuut

Cole Bassett is geboren op 28 juli 2001 in Colorado. De middenvelder speelde in de jeugd bij Colorado Rush, waar hij in 2017 de overstap maakte naar de jeugd van Colorado Rapids. In 2018 tekende Bassett zijn eerste contract bij de club en maakte zijn officiële debuut in de MLS op 9 september 2018. De rest van dat seizoen kwam de middenvelder nog vijf keer in actie, waarin hij één keer wist te scoren.

Colorado Rapids

Het seizoen van 2019 speelde de middenvelder 20 competitiewedstrijden waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf. Het jaar 2020 speelde de middenvelder nog twaalf wedstrijden in de competitie, waarin hij vijf keer scoorde en vier keer de beslissende eindpass gaf. Het seizoen 2021 speelde Bassett 32 wedstrijden waarin hij vijf keer het net trof en drie assists gaf. Ook maakte de Amerikaanse speler zijn debuut in de nationale ploeg van Amerika op 18 december 2021. In deze wedstrijd scoorde Bassett bovendien.

Feyenoord

Voetbal International laat op de website weten dat de 20-jarige Amerikaanse middenvelder zich aanstaande woensdag in Rotterdam meldt. Of Bassett ook meteen een basisplaats gaat afdwingen, is nog maar de vraag.

Zijn martkwaarde is volgens Transfermarkt.nl zes miljoen euro.