Advies voor Feyenoord en Steven Berghuis: "Neem komende zomer afscheid van elkaar"

Volgens Sjoerd Mossou is het een goed idee als Feyenoord en Steven Berghuis komende zomer afscheid van elkaar nemen. Hoewel het verleidelijk is om met elkaar door te gaan, is het volgens de columnist het beste voor beide partijen als er een einde komt aan het huwelijk.

In het AD schrijft hij: "Een scheiding iszeer waarschijnlijk het beste idee. Als Feyenoord werkelijk een andere koers wil, als het wil bouwen aan een nieuwe toekomst, dan moet óók de hiërarchie van het elftal op de schop. Dan kun je niet voor eeuwig door met het aloude principe van ‘alle ballen op Berghuis."

En dus adviseert hij Feyenoord en Berghuis om uit elkaar te gaan: "Je bent geneigd te denken dat Feyenoord niet zonder Berghuis kan. Haal zijn doelpunten en assists weg, en je houdt bij wijze van spreken een degradatiekandidaat over en bij een club zonder geld wordt het een schier onmogelijke opgave om komende zomer de beste speler te vervangen, zeker gezien zijn beperkte transfersom. Toch is een scheiding zeer waarschijnlijk een beter idee. Als Feyenoord werkelijk een andere koers wil, als het wil bouwen aan een nieuwe toekomst, dan moet óók de hiërarchie van het elftal op de schop. Dan kun je niet voor eeuwig door met het aloude principe van ‘alle ballen op Berghuis’."