‘Sir Alex Ferguson keert terug bij Manchester United’

Sir Alex Ferguson keert terug bij Manchester United, zo weten verschillende Engelse media te vertellen. De legendarische oud-manager van de club krijgt een rol in het bestuur van de club en zal daarmee ook Erik ten Hag gaan ondersteunen.

Recentelijk werd Ferguson nog gesignaleerd op het trainingscomplex van de club. Mogelijk zal er toen gesproken zijn over zijn nieuwe rol bij Manchester United. Na 27 jaar als hoofdtrainer voor de club te hebben gewerkt vertrok Ferguson in 2013. Hij bleef toen nog wel betrokken bij de club als niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur. Ferguson krijgt nu een rol met meer invloed. Hij zal zich gaan bezighouden met de jeugdopleiding, het stadion en de relatie met de supporters. 

Terugkeer had niks met Ronaldo-saga te maken

Aanvankelijk werd er gedacht dat de terugkeer van Ferguson te maken zou hebben met de gesprekken van Cristiano Ronaldo over zijn toekomst bij de club, maar later werd dit ontkracht. De oud-trainer zou niet bij de gesprekken aanwezig zijn geweest en zou nu dus mogelijk over zijn nieuwe functie bij de club hebben gesproken.