NEC overweegt thuisduels zonder publiek te spelen na instorten uitvak

Voor de aanhang van NEC dreigt er een donker scenario. Het lukt hun club namelijk maar niet om een nieuwe tijdelijke thuisbasis te vinden. Na het deels instorten van het uitvak, mag NEC niet meer met publiek spelen in het eigen Goffertstadion.

De clubleiding van NEC hoopte tijdelijk in een ander stadion de thuiswedstrijden af te werken, net zoals dit in 2019 het geval was voor AZ. Na het deels instorten van het dak van het Afas Stadion, kon AZ een aantal maanden terrecht in het stadion van ADO Den Haag. Voor NEC lijkt zo'n scenario lastiger dan gedacht, Door de incidenten na de derby tegen Vitesse staat NEC er naar eigen zeggen niet goed op bij meerdere gemeenten.

"De locaties waar NEC haar wedstrijden hoopte te spelen haakten om diverse redenen één voor één af", legt NEC op de clubsite uit. "De kans dat de Nijmegenaren afreizen naar Duitsland is nihil. NEC legt de focus voor nu op een optie die eerder onmogelijk leek: spelen in het eigen Goffertstadion, maar zonder publiek. Daarvoor is de club momenteel in gesprek met de gemeente."

De eerstvolgende thuiswedstrijd van NEC staat op 31 oktober gepland. Dan moet het het opnemen tegen FC Groningen. Daarvoor volgen nog twee uitwedstrijden, naar FC Twente en Capelle.