Schuurs uit zich over toekomst bij Ajax: "Het is niet voor niets dat Ajax me totaal niet wil laten gaan"

Perr Schuurs (22) heeft zich tegenover de camera's van Ziggo Sport geuit over zijn toekomst bij Ajax. De jonge verdediger wil komend seizoen maar een ding:  "Ik heb al vaak genoeg aangegeven dat ik elke week wil en moet spelen op deze leeftijd." De komende week gaat Schuurs in beraadt met Ajax over de mogelijkheden.

"Ik heb er natuurlijk negen weken uit gelegen, maar ik moet zeggen dat ik me vrij fit voel", vertelt Schuurs. Door een vervelende blessure was de verdediger een tijdje uit de roulatie. Tegen RB Salzburg, de kampioen van Oostenrijk afgelopen seizoen, keerde Schuurs weer terug.  "Het was een pittige wedstrijd vandaag", vertelt de verdediger" We speelden tegen goede tegenstanders die ons helemaal vastzetten. Met de omstandigheden, zoals het weer, werd het ook wel pittig."

Volgens Schuurs helpen wedstrijden tegen tegenstanders als Salzburg omdat Ajax dan kan oefenen terwijl ze onder druk worden gezet, wat in de Eredivisie volgens de verdediger niet veel gebeurt. "In de Champions Legue gebeurt dat veel meer. Daarin hebben we vandaag nieuwe dingen utit kunnen proberen om dat op te bouwen." Op de felheid van de tegenstander had Schuurs ook wel wat aan te merken: "Natuurlijk hoort dat niet, maar gelukkig is iedereen fit gebleven. Dat is het belangrijkste."

"Ik heb met de trainer gesproken. Het is ook niet voor niets dat Ajax me totaal niet wil laten gaan", vertelt Schuurs over zijn toekomst bij Ajax. "Op dit moment heb ik er gewoon vertrouwen in en moet ik het gewoon laten zien. De komende weken zullen we zien of dat lukt of dat er wat verandert."