Feyenoord - Lazio Roma: de scenario's op een rij!

Feyenoord speelt donderdag vroeg in de avond de allesbepalende wedstrijd tegen Lazio Roma in de groepsfase van de Europa League. Europese overwintering staat op het spel voor de Rotterdammers en verschillende scenario's kunnen zich voltrekken. Het beste is, natuurlijk, dat Feyenoord 'gewoon' wint in De Kuip van Lazio Roma. Maar in Groep F van de Europa League kan het nog alle kanten op en is geen enkele club zeker van zijn plek. Dit zijn de scenario's voor Feyenoord in Europees verband.

De huidige stand van zaken is als volgt. In de Europa League-groep van Feyenoord gaat Lazio Roma aan kop met acht punten en een doelsaldo van -1 (9 goals voor, 10 tegen). Op plek 2 staat Sturm Graz met acht punten en een doelsaldo van -4 (4 goals voor, 8 tegen). Feyenoord bekleedt de derde plek met vijf punten en een doelsaldo van +3 (12 goals voor en 9 tegen). FC Midtjylland sluit de groep af met vijf punten en een doelsaldo van +2 (10 goals voor en 8 tegen). 

Feyenoord wint, FC Midtjylland wint

Als Feyenoord wint van Lazio Roma en FC Midtjylland wint in Denemarken van Sturm Graz, zijn er verschillende scenario's mogelijk. Wanneer Feyenoord met minimaal twee doelpunten verschil wint van de Italiaanse club, eindigen de Rotterdammers op basis van doelsaldo als eerste in de groep en klimt FC MIdtjylland naar plek 2 doordat de Denen beter presteerde in het onderlinge duel met Lazio Roma.

Een ander scenario is dat Feyenoord 'slechts' met één doelpunt verschil wint, dan zijn de Rotterdammers afhankelijk van de score in Denemarken. Het verschil in doelsaldo is momenteel 1 (+3 tegenover +2) in het voordeel van Feyenoord. FC Midtjylland kan in dit scenario Feyenoord naar de Conference League sturen wanneer het minimaal met drie doelpunten verschil wint van Sturm Graz.

Feyenoord wint, FC Midtjylland speelt gelijk of verliest

Wanneer Feyenoord wint in eigen huis van Lazio Roma en FC Midtjylland speelt gelijk tegen Sturm Graz, moeten de Rotterdammers minimaal met twee doelpunten verschil winnen om boven de Italianen te eindigen. Sturm Graz wint dan de groep met negen punten en Feyenoord eindigt dan op basis van doelsaldo op plek 2. Hetzelfde geldt voor het scenario als Feyenoord wint en FC Midtjylland verliest. In dat scenario wordt Sturm Graz groepswinnaar met elf punten. Feyenoord eindigt dan op de tweede plaats op basis van doelsaldo.

Wanneer Feyenoord 'slechts' met één doelpunt verschilt wint van Lazio Roma en FC Midtjylland speelt gelijk of verliest van Sturm Graz, dan zijn de Rotterdammers veroordeeld tot Conference League-voetbal na de winterstop.

Feyenoord speelt gelijk of verliest, FC Midtjylland wint

Als Feyenoord gelijkspeelt en FC Midtjylland wint van Sturm Graz, dan zit het Europese avontuur voor de Rotterdammers erop. Lazio Roma wint Groep F in dit scenario gevolgd door FC Midtjylland dat Sturm Graz op basis van onderling resultaat of doelsaldo voorbij gaat.

Feyenoord speelt gelijk, FC Midtjylland speelt gelijk of verliest

Wanneer zowel Feyenoord als FC Midtjylland hun laatste groepswedstrijd gelijkspelen, zijn de Rotterdammers zeker van Europese overwintering. Alleen daalt de club dan als nummer 3 uit Groep F af naar de Conference League. Hetzelfde geldt als FC Midtjylland de laatste groepswedstrijd verliest en Feyenoord gelijkspeelt tegen Lazio Roma.

Feyenoord verliest, FC Midtjylland wint of speelt gelijk

Wanneer dit scenario zich voltrekt is Feyenoord ook uitgeschakeld in Europa. De Rotterdammers eindigen dan op de vierde plek in Groep F. FC Midtjylland kan bij winst op plek 2 eindigen en bij een gelijkspel op plek 3.

Feyenoord verliest, FC Midtjylland verliest

Als Feyenoord en FC MIdtjylland allebei de laatste groepswedstrijd verliezen, dan zijn de Rotterdammers hoogstwaarschijnlijk door naar de Conference League. Feyenoord kan alleen nog Europees uitgeschakeld worden in dit scenario als zij met meer doelpunten verschil verliezen van Lazio Roma dan FC Midtjylland verliest van Sturm Graz. 

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘Feyenoord - Lazio Roma’

Feyenoord ontvangt megaboete van de UEFA, ook geen uitsupporters in achtste finale

Lazio-directeur komt terug op 'loserscompetitie'-uitspraken: "Een prijs is altijd belangrijk"

Prachtige beelden: geniet mee van speech van Slot na zege op Lazio

Giménez meet zich met Haaland na vierde Europa League-goal voor Feyenoord!

In 2024 twee Nederlandse clubs in de groepsfase van de Champions League? Nederland doet goede zaken!

Lazio-trainer heeft geen goed woord over voor Feyenoord-fans

Fantastisch! Trauner viert na zege op Lazio feest in De Skihut met supporters (VIDEO)

Feyenoord op Rapport; basidebutant maakt positieve indruk

VIDEO GOAL: Feyenoord - Lazio 1-0 (Santiago Giménez)

Feyenoord-fans fileren arbitrage: "Wat een boerenlul"

Legioen ergert zich aan achterhoede: "Trauner is geen rots meer, maar een smeltende gletsjer"