Frank de Boer gaat vol voor EK-winst: "Ons doel is de grachten"

In de persconferentie voorafgaand aan de achtste finale tegen Tsjechië heeft bondscoach Frank de Boer zijn doelstelling voor het EK vrijgegeven: hij wil met Oranje het toernooi winnen. Voorafgaand aan het EK mikte De Boer nog op de halve finale, maar nu gaat de bondscoach vol voor de winst.

De Boer erkent dat de route van Oranje gunstig is vanwege de rust die de ploeg krijgt en vindt ook dat we Tsjechië niet moeten onderschatten: "Ik vind de route het gunstigst aan deze kant van het speelschema, omdat je vijf dagen rust hebt en na de kwartfinale in Baku weer drie dagen rust. Welke tegenstanders er op het formulier staan, is op dat moment voor mij een bijzaak".

In zijn doelstelling voorafgaand aan het EK kan De Boer zich nog steeds vinden, maar hij stelt hem wel bij: "Als wij bij de laatste vier eindigen, afhankelijk van hoe we gespeeld hebben, denk ik dat we het goed gedaan hebben. Maar wij willen uiteindelijk alleen maar op een boot in de grachten staan. Dat is ons doel. Niet de finale, maar die winnen". Nederland speelt zondag 27 juli de achtste finale tegen Tsjechië, de aftrap is om 18:00 uur.