Ramalho vertrekt naar PSV

André Ramalho maakt de overstap naar PSV, zo heeft de club laten weten via de officiële kanalen. De 29-jarige verdediger komt over van Red Bull Salzburg.

Ramalho, die voor drie seizoenen tekent in Eindhoven, wordt herenigd met Roger Schmidt. De Braziliaanse verdediger en Duitse trainer werkten in het verleden samen bij Red Bull Salzburg en Bayer 04 Leverkusen.

'Bekend met voetbalfilosofie'

"Met André Ramalho halen we een ervaren centrale verdediger naar PSV die bekend is met de voetbalfilosofie van Roger Schmidt en de kwaliteiten heeft om dat op het veld uit te voeren", laat technisch manager John de Jong weten.

Ramalho veroverde in Oostenrijk drie landstitels en één beker. De verdediger wil bij PSV doorgaan met prijzen pakken. "Ik ben een speler die altijd alles geeft, speelt voor de prijzen en dat ook met PSV wil doen", aldus de kersverse aankoop.

Spelersloopbaan

Ramalho speelde tussen 2009 en 2011 bij Red Bull Brasil. De verdediger vertrok daarna naar Red Bull Salzburg, maar speelde direct op huurbasis voor FC Liefering. De Braziliaan keerde in 2013 terug bij Red Bull.

Ramalho ging twee jaar later aan de slag in de Duitse Bundesliga. De tweebenige verdediger kwam uit voor Bayer 04 Leverkusen, dat hem verhuurde aan 1. FSV Mainz 05. Hij maakte in 2017 zijn rentree bij Red Bull.

Foto's: Dit is de vriendin, vrouw van André Ramalho