Frank Wormuth over terugkeer Rai Vloet

Rai Vloet was half november van het vorige kalenderjaar betrokken bij een dodelijk verkeersongeluk. Bij het verkeersdrama was alcohol in het spel, zo was eerder al bekend geworden. Opvallend was dat hij in de wedstrijd tegen NEC Nijmegen, van afgelopen zaterdag, weer plaats mocht nemen op de bank.

Heracles-trainer Frank Wormuth werd zaterdagavond door ESPN gevraagd naar de situatie van Rai Vloet. "Ik begrijp dat er verschillende meningen zijn over deze situatie en ik begrijp dat er veel mensen emotioneel zijn. Daarnaast zijn er ook mensen die zeggen: laten we deze jongen helpen want wij zijn Heracles." 

De Vereniging van Verkeersslachtoffers vindt de beslissing van Heracles Almelo 'niet chique'. "Wij zouden het gepaster vinden als hij geschorst zou worden tot na de rechtszaak. Daarna kan dan op basis van de uitspraak besloten worden over de vervolgstappen", laat de Vereniging Verkeersslachtoffers weten aan het ANP. 

Wormuth vond de uitspraak van de Vereniging Verkeersslachtoffers begrijpelijk. "Dat is een mening die ik accepteer, maar dat zijn mensen die de slachtoffers helpen en dan moeten ze ook voor de slachtoffers spreken. Dit verandert niet de mening van Heracles. Er is nog geen duidelijke informatie over wat er precies gebeurd is. We krijgen van verschillende kanten informatie, maar kunnen nog niet bepalen welke informatie juist of onjuist is."

Zowel Wormuth als Heracles Almelo blijven achter het standpunt en zijn zeer gedecideerd. "We hebben een rechter om deze zaak af te sluiten en we hebben nog geen duidelijk informatie. De rechter gaat deze zaak pas in de zomer behandelen. Moet hij dan een half jaar op z'n kamer gaan zitten terwijl wij hem de mogelijkheid geven om terug te komen? Zodra de rechter z'n oordeel geeft moet hij er ook mee leven", aldus de trainer van Heracles Almelo.