Ayoub blijft warme gevoelens koesteren, maar spreekt van 'respectloze' actie van FC Utrecht

Yassin Ayoub is sinds afgelopen zomer te bewonderen als speler van Excelsior. De Nederlandse voetbalfan maakte kennis met de technisch begaafde middenvelder toen hij vanuit de jeugdopleiding van FC Utrecht doorstroomde naar het eerste elftal. Aan zijn tijd daar koestert hij nog altijd warme herinneringen, toch heeft de club hem recent teleurgesteld.

Na een avontuur in Griekenland, bij Panathinaikos, was Ayoub afgelopen zomer transfervrij. De 28-jarige linkspoot had graag teruggekeerd bij FC Utrecht, maar kreeg niet bepaald de gewenste reactie. 'Ik moest op ze wachten, het was afhankelijk van wat er met andere spelers zou gebeuren. Dat vond ik zo respectloos na alles wat ik voor de club heb betekend', vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Zoals gezegd blijft de oud-Feyenoorder echter wel de warme herinneringen koesteren. 'Ik draag FC Utrecht nog altijd een warm hart toe, maar ik vind het nog steeds jammer dat ze me niet het voordeel van de twijfel hebben gegeven. Je ziet dat het niet lang duurt om fit te worden. Ik ben nu gelukkig bij Excelsior, maar dat stelde me wel teleur', besluit de Marokkaan.