John van 't Schip kan aan de slag als bondscoach bij voormalig Europees kampioen

John van 't Schip is sinds zijn ontslag bij PEC Zwolle clubloos en kan nu voor het eerst aan de slag gaan als bondscoach. De oefenmeester moet de vertrokken Angelos Anastasiadis opvolgen bij Griekenland, zo meldt Voetbal International.

Vorige week besloot Anastasiadis om op te stappen bij Griekenland, waar hij sinds november 2018 als bondscoach actief was. De Griekse voetbalbond is nu hard op zoek naar een opvolger en heeft John van 't Schip op de lijst met kandidaten gezet. De 55-jarige oefenmeester zit sinds december zonder club na zijn ontslag bij PEC Zwolle. Bondscoach was hij nooit eerder, maar tussen 2004 en 2008 was de oud-Ajacied actief als assistent-bondscoach van Marco van Basten.

Slechte jaren
Het Griekse voetbal zit in een enorme dip. In 2004 werd het land nog Europees kampioen, maar inmiddels wist het zich niet te plaatsen voor het EK van 2016 en het WK van 2018. Volgend jaar hopen de Grieken weer mee te doen aan het EK, maar dan zullen ze wel een inhaalslag moeten maken. In de kwalificatiepoule met Italië, Finland, Armenië, Bosnië-Herzegovina en Liechtenstein staan ze op een vierde plaats.