Werknemers FIAT zijn woest en gaan staken wegens Ronaldo-transfer naar Juventus

Werknemers van de Italiaanse autofabrikant FIAT zijn woedend vanwege de miljoenentransfer van Cristiano Ronaldo naar Juventus. Het personeel van een fabriek in het Zuid-Italiaanse Melfi heeft zelfs een staking aangekondigd, omdat veel werknemers moeite hebben om rond te komen en het bedrijf nu miljoenen steekt in het salaris van de Portugese sterspeler.

"Het is onacceptabel. De afgelopen jaren is de arbeiders continu gevraagd om enorme offers te brengen en nu worden ineens miljoenen uitgegeven aan een voetballer", zo valt te lezen in een officieel statement. De woede komt voort uit het feit dat FIAT voor dertig procent in handen is van de familie Agnelli, die op haar beurt 64% van de aandelen van Juventus beheert. Juve voetbalt met Jeep, onderdeel van FIAT, op het shirt als sponsor.

"Werknemers en hun families kunnen amper de broek omhoog houden"

De werknemers van de autofabrikant hebben al tien jaar geen salarisverhoging gehad, terwijl Ronaldo in Turijn zo'n dertig miljoen per jaar gaat opstrijken. Van dat geld had iedere werknemer tweehonderd euro extra in de maand kunnen krijgen. "Ons wordt verteld dat het bedrijf in zwaar weer zit, maar terwijl de werknemers en hun families amper de broek omhoog kunnen houden, wordt besloten om zoveel geld te investeren in een speler. Is het terecht dat een iemand bakken met geld gaat verdienen, terwijl duizenden families het midden van de maand niet eens halen?", staat te lezen in het statement.

De staking van het personeel duurt van zondag 15 juli 22:00 uur tot dinsdag 17 juli 6:00 uur.

De transfer van Cristiano Ronaldo werd dinsdag officieel bekendgemaakt. Real Madrid nam met een mooie video afscheid van het fenomeen: