Jeroen Zoet: "Wel uitgesproken dat ik een stap wilde maken"

Jeroen Zoet staat alweer voor het zesde seizoen op rij onder de lat bij PSV. Daarnaast tekende de doelman onlangs nog een contract die hem tot 2021 aan de club verbindt. Zoet is blij met zijn keuze om in Eindhoven te blijven, maar geeft wel toe dat hij daarvoor had uitgesproken een stap te willen maken, deze zomer. 

Het zit goed

"Met de mensen om me heen in wie ik vertrouwen heb, heb ik de knoop doorgehakt", vertelt Zoet tegenover het Eindhovens Dagblad. "Ik heb dan wel uitgesproken dat ik een stap zou willen maken, maar het klopte niet zoals hier. Ik ben hartstikke blij dat ik ben gebleven omdat ik weet wat ik hier heb. Het zit goed."

Kerngroep van spelers

De 11-voudige international vond het vooral belangrijk dat de kern van PSV behouden bleef: "We praten er onderling soms wel over. We vonden het samen belangrijk dat een aantal jongens zou blijven. Net als vorig jaar hebben we een kerngroep van spelers, die veel dingen moet bewaken. Daarin worden we ook vrijgelaten door de trainer. Ik denk dat we volwassen genoeg zijn om elkaar scherp te kunnen houden."

Cultuurbewaker?

Wordt Zoet de nieuwe cultuurbewaker van PSV? "Ik was net mijn huidige verbintenis aan het doornemen en sta hier sinds 2007 onder contract. Dat is wel iets moois ja. Uiteindelijk ben ik hier op mijn vijftiende naar toe gekomen om eerste keeper te worden. Dat ik dat nu voor het zesde jaar op rij mag zijn, is iets waar ik trots op ben."