Arnaut Groeneveld: "Racisme in België het ergste"

Arnaut Danjuma Groeneveld is in België vaak slachtoffer geweest van racisme, in zijn tijd met Club Brugge. Momenteel speelt de Nederlander voor Bournemouth in Engeland, waar racisme heel gevoelig ligt.

"Iedereen weet dat racisme geen goede zaak is en dat we er iets aan moeten doen. Als het een bepaalde hoogte bereikt, dan vind ik dat spelers van het veld mogen stappen", zegt de Nederlander in gesprek met Bournemouth Echo. Volgens Groeneveld was racisme in België veel erger dan in Nederland en Engeland. "In België was het tegenover mij en een vriend. Ik kon het racisme voelen. Soms moet je gewoon je oren dichtdoen en niet luisteren. Ik weet dat dit niet goed is, maar het is gewoon de realiteit."

Racisme is momenteel het onderwerp van gesprek in Engeland na de heftige gebeurtenissen tijdens het EK-duel met Bulgarije en Engeland. De Bulgaarse fans maakte meerdere malen oerwoudgeluiden naar de Engelse spelers en kwamen zelfs aanzetten met de Hitler-groet. Groeneveld vind dit gedrag onacceptabel. "Er is geen plaats voor racisme in het voetbal. We moeten dit niet meer accepteren."