Zo deden de EK-tegenstanders van Oranje het in de voorbereiding

Het Nederlands elftal heeft de laatste twee oefenwedstrijden in aanloop naar het EK er op zitten. Tegen Schotland werd met 2-2 gelijk gespeeld en van Georgië werd met 3-0 gewonnen. Hoe deden de tegenstanders van Oranje het in aanloop naar de EK-poulefase? Wij zetten het op een rij.

Oekraïne

Nederland opent het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. Zij hebben er voor gekozen om drie oefenwedstrijden te spelen in aanloop naar het eindtoernooi. 23 mei werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Bahrein en 3 juli werd er met 1-0 gewonnen van Noord-Ierland. Niet direct twee grootse resultaten. 7 juni werd het laatste oefenduel gespeeld. Er werd met 4-0 gewonnen van Cyprus.

Oostenrijk

Het tweede duel van Oranje is tegen Oostenrijk. David Alaba is de sterspeler bij de Oostenrijkers, die moeite hebben met scoren. Positief wel is dat Marko Arnautovic terug is van een blessure. Het eerste oefenduel in aanloop naar het EK werd met 1-0 verloren van Engeland. Het tweede oefenduel eindigde in een 0-0 gelijkspel tegen Slovenië.

Noord-Macedonië

De laatste poulewedstrijd van Oranje is tegen Noord-Macedonië. De ploeg wist in maart nog verrassend te winnen op bezoek bij Duitsland, in de WK-kwalificatie. De twee afsluitende oefenwedstrijden voor het EK werden ook met een aardig resultaat afgesloten. Tegen Slovenië werd met 1-1 gelijk gespeeld en van Kazachstan werd 4-0 gewonnen.

 Zo deden de EK-tegenstanders van Oranje het in de voorbereiding