Go Ahead Eagles breekt clubrecord uit 1918 tegen FC Den Bosch

Go Ahead Eagles heeft zondag een stokoud clubrecord van ruim honderd jaar geleden gebroken. De ploeg uit Deventer won na een heuse comeback met 2-3 van FC Den Bosch en bleef daarmee twintig keer op rij ongeslagen.

Kowet, nu de nummer zes in de Keuken Kampioen Divisie, kwam al snel op achterstand in Den Bosch. Na 24 minuten had de thuisploeg al twee keer gescoord via Kevin Felida en Oussama Bouyaghlafen. Voor Go Ahead deed Martijn Berden uiteindelijk wat terug door de 2-1 te maken.

Weer Van der Venne

Na rust was het Go Ahead Eagles dat de doelpunten maakte. Richard van der Venne, die het hele seizoen al belangrijk is voor de Deventenaren, maakte na vijftig minuten de gelijkmaker. Het winnende doelpunt kwam uiteindelijk van de voet van Mael Corboz.

Twintig keer ongeslagen

Go Ahead verloor sinds 30 augustus 2019 geen enkele wedstrijd meer en is, inclusief twee bekerduels, al twintig wedstrijden op rij ongeslagen. Daarmee is het stokoude record uit 1918 gebroken.