Pep Guardiola maakt voorlopig einde aan onzekerheid: "Ik werk hier met exceptionele spelers"

Pep Guardiola denkt dat hij ook volgend seizoen 'gewoon' de trainer is van Manchester City. Onlangs werd bekend dat de club de komende twee seizoenen is uitgesloten van Europees voetbal, omdat City zich niet hield aan de Financial Fair Play-regels. Guardiola denkt desondanks niet na over een vertrek in de zomer. 

"Ik wil hier zeker nog een seizoen blijven en wat daarna gebeurt, ligt eraan", zegt de Spaanse trainer in gesprek met The Guardian. Guardiola heeft bij Manchester City nog een contract tot medio 2021. "Dan werken we vijf jaar samen en dan moeten we zien of de club nog blij met mij is en een contractverlenging ziet zitten. Ik werk hier met exceptionele spelers en de eigenaren zijn geweldig."

"Daarna is het tijd om te denken"

"Het lijkt me logisch dat ik hier best nog een jaar of drie wil blijven, maar we gaan het zien aan het einde van het seizoen", gaat de trainer verder. "Voor nu focus ik me op de komende drie maanden. We gaan wedstrijd voor wedstrijd alles doen om te winnen. Daarna is er tijd om na te denken. Het belangrijkste is dat ik nooit een moment spijt heb gehad van mijn komst hier of het verlengen van mijn contract. Maar buiten dat bepalen de resultaten de duur van mijn verblijf. Elke manager heeft goede en slechte momenten."