BREEK! NEC ontslaat 'computertrainer' Pepijn Lijnders

Pepijn Lijnders is niet langer de trainer van NEC. Dat meldt de club donderdagochtend via officiële kanalen. De 35-jarige oefenmeester stond sinds de winterstop aan het roer in Nijmegen, maar wist de club niet naar promotie naar de Eredivisie te leiden. 

NEC laat weten dat de club en trainer 'gezamelijk hebben besloten om per direct uit elkaar te gaan'. "We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld", schrijft NEC in verklaring. "Dit hebben we in alle eerlijkheid met elkaar besproken, waarbij we ook vooruit hebben gekeken en we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat de verwachtingen van de toekomst te ver uit elkaar liggen."

Lijnders volgde Adrie Bogers in januari op. Hij slaagde er niet in om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie af te dwingen, en verloor in de halve finale van de play-offs het tweeluik met FC Emmen. De supporters van NEC vroeger al langer om het hoofd van de oefenmeester. 

Lijnders een paar dagen voor zijn vertrek: "Ik heb er alles aan gedaan"

Maar zijn ontslag kwam niet uit het niks. 

Ook NEC-fan Johan Derksen was niet heel positief over 'computertrainer' Pepijn Lijnders.