Ecuador mag zich definitief melden op het WK na uitspraak sporttribunaal CAS

Ecuador mag meedoen aan het WK in Qatar, zo heeft het CAS dinsdag besloten. Volgens het internationaal sporttribunaal is Byron Castillo niet onrechtmatig opgesteld.

De verdediger kwam in actie tijdens de WK-kwalificatie. Volgens Peru en Chili mocht Castillo niet meespelen bij Ecuador, omdat hij niet de juiste nationaliteit zou hebben. De twee landen voelden zich benadeeld en spanden een zaak aan tegen Ecuador. Ze kregen eerder al nul op het rekest bij de FIFA. Het CAS heeft nu ook besloten dat Ecuador mag deelnemen aan het WK in Qatar.

Het sporttribunaal heeft wel een straf uitgedeeld aan Ecuador wegens het gebruiken van valse informatie. La Tri begint de eerstvolgende WK-kwalificatiereeks met min drie punten en moet een boete van 100 duizend euro betalen.

Ecuador is op het wereldkampioenschap voetbal ingedeeld in groep A. De Zuid-Amerikanen zijn gekoppeld aan Nederland, Qatar en Senegal. De eerste groepswedstrijd staat gepland op zondag 20 november. In het Al-Bayt Stadium is gastland Qatar de tegenstander.