Boadu tactisch van groot belang: "Op een gegeven moment zei ik: zo gaat het gewoon niet werken"

Myron Boadu was in de topper tegen Feyenoord (4-2) in tactisch opzicht erg belangrijk. De spits van AZ vond dat het niet lekker liep bij zijn ploeg, waarna hij zijn trainer, Pascal Jansen, tipte om de tactiek aan te passen.

"We speelden het eerste halfuur niet als onszelf", zo stelt Boadu bij ESPN. "We gingen niet vol druk zetten op de tegenstander, maar wachtten meer af. Op een gegeven moment zei ik tegen de trainer: zo gaat het gewoon niet werken. Die jongens waren het met me eens. Na dertig minuten veranderden we het iets en ging het een beetje lopen. De tweede helft was gewoon onze helft". 

Boadu was niet alleen in tactisch opzicht belangrijk. De 20-jarige aanvaller nam ook drie doelpunten voor zijn rekening. Toch wil hij niet alle eer zelf opstrijken na zijn hattrick: "Ik had het niet zonder mijn team gekund", vertelt de aanvaller. "Ik heb ballen gekregen van jongens vandaag... Alles ging er gewoon in. Ik heb geen kans gemist volgens mij". 

Doelpuntrijke topper

De topper tussen AZ en Feyenoord eindigde in 4-2, nadat het halverwege 2-2 stond. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind, mede dankzij een benutte strafschop van de jarige Teun Koopmeiners. Het verschil op de ranglijst is opgelopen tot zes punten. AZ kruipt daardoor dichterbij PSV, dat momenteel tweede staat in de Eredivisie. Feyenoord blijft steken op plek vijf, twee punten achter Vitesse.