Koeman luisterde na hartproblemen niet naar fysio: "Ik was niet bang"

Ronald Koeman kreeg ruim twee jaar geleden de schrik van zijn leven. Na een flinke fietstocht werd Koeman bij thuiskomst beroerd. Amper vier weken na zijn hartinfact stapte de man die na het WK weer bondscoach is van het Nederlands elftal alweer op de fiets. In gesprek met Bicycling vertelt Koeman over die moeilijke periode. Het blad met het verhaal met Koeman ligt vanaf deze donderdag in de winkel. 

Op zondag 3 mei ging het gruwelijk mis voor de trainer. "We waren onderweg de weg kwijtgeraakt en bovendien was er veel wind. Ik was heel moe toen ik thuis kwam. Na een warme douche werd het niet beter. Ik werd beroerd en begon te zweten", herinnert Koeman zich nog. Zijn vrouw Bartina belde meteen een ambulance en er werd een hartinfarct geconstateerd. 

Hartoperatie

Na zijn openhartoperatie zat Koeman al snel weer op de fiets. "Mijn fysio adviseerde me de weken na het infarct binnen te fietsen, maar al snel ging ik weer naar buiten", aldus de coach. "Bang was ik niet. Ik had juist het tegenovergestelde: het probleem was verholpen. Dat maakte dat ik vrij ben in mijn hoofd." In augustus, pas een paar maanden na zijn operatie, werd hij aangesteld als coach van Barcelona. Na iets meer dan één seizoen werd Koeman ontslagen bij zijn droomclub. 

Na het WK in Qatar gaat Koeman weer aan de slag als bondscoach. In het nieuwe jaar neemt hij de taken over van Louis van Gaal. Na een periode van ruim een jaar zonder baan in het voetbal is de oud-profvoetballer helemaal klaar voor een nieuwe periode bij Oranje. "Als trainer weet je dat er ook periodes zijn dat je geen trainer bent. Dan krijg je meer inzichten in wat het leven inhoudt zonder voetbal. Dat is ook best prettig."

Het hele verhaal lezen? Het blad van Bicycling met het interview van Koeman ligt sinds deze week in de winkel!