Haller trots op record: ‘Had meer kunnen scoren’

Sébastien Haller scoorde tot dusver tien doelpunten in de Champions League en voert daarmee de eerste plek in het topscoordersklassement aan. In een gesprek met Inside Ajax blikt Haller terug op de campagne in het miljoenenbal tot nu toe.

Als topscorer de knock-out fase ingaan, het is erg bijzonder, zo laat de spits weten. “Je weet niet wat je moet zeggen, wanneer je zoiets overkomt. Je hebt zoiets van: hoe is het mogelijk? Het geeft mij veel vertrouwen wanneer mensen tegen mij zeggen dat ik de topscorer van de Champions League ben. Op zo'n moment realiseer ik nauwelijks wat ze zeggen."

Goede campagne

Ajax deed goede zaken in de groepsfase van de Champions League. De club uit Amsterdam won iedere wedstrijd en kwalificeerde zich vrij gemakkelijk voor de volgende ronde. Haller geeft aan dat hij niet de enige is die belangrijk was in deze campagne. “Mijn ploeggenoten, maar ook de staf, trainer en fans hebben ieder op hun beurt een steentje bijgedragen. Datzelfde geldt voor familie en vrienden. Het is een mooi avontuur en dit is pas het begin.”

Feyenoord-doelman vertrekt