Wauw: 'Mogelijke DROOMTRANSFER naar La Liga voor Bas Dost'

Bas Dost is bij Sporting Portugal al enige tijd in de vorm van zijn leven en nu staat de bij Oranje gestopte spits op het verlanglijstje van Real Madrid. Dost is één van de kandidaten om, achter Karim Benzema, tweede spits te worden in Santiago Bernabéu. Dat meldt de Spaanse sportkrant AS.

Real Madrid scoorde in competitieverband dit seizoen pas 24 keer en daarom zou een aanvallende impuls nodig zijn in de selectie van De Koninklijke. Dost is overigens niet de enige die op het lijstje staat, volgens AS. Ook Mauro Icardi (Internazionale), Timo Werner (RB Leipzig), Fernando Llorente (Tottenham Hotspur) en Krzysztof Piatek (Genoa) worden genoemd als winterse versterking.

Dost was de afgelopen twee seizoenen goed voor 34 en 27 competitiegoals namens Sporting Portugal en de voormalig aanvaller van onder meer sc Heerenveen en Heracles Almelo heeft zich ontpopt tot grote ster bij de Portugese topclub. In het huidige seizoen was Dost alweer goed voor tien doelpunten in negen competitie-optredens.

Goals en assists van Dost in seizoen 2017/18:

Feyenoord-doelman vertrekt