'De Ligt levert salaris in, transfer naar Duitsland aanstaande'

Matthijs de Ligt staat aan de vooravond van een transfer naar Bayern München. De centrale verdediger is tot een persoonlijk akkoord gekomen met de kampioen van Duitsland. Het is nu aan Juventus en Der Rekordmeister om het eens te worden over de transfersom.

Trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Hasan Salihamidzic hadden slechts één bijeenkomst nodig met de Oranje-international, meldt BILD. Om de transfer mogelijk te maken heeft De Ligt wél genoegen moeten nemen met een fikse salarisverlaging. Bij Juventus kan de 22-jarige Nederlander jaarlijks zo'n tien miljoen euro bijschrijven, maar wegens het belastingsysteem in Duitsland kan hij een dergelijk bedrag uit zijn hoofd zetten. 

De Ligt komt voor in de favoriete basisopstelling van de Duitse oefenmeester en dat betekent dat twee concurrenten op de transferlijst komen. De Oranje-international gaat een centraal duo vormen met Lucas Hernández en daardoor mogen Benjamin Pavard en Dayot Upamecano vertrekken. Als de transfer definitief rondkomt, gaat Bayern München de boeken in als ploeg met het duurste centrale duo achterin. Zijn Franse collega kwam voor tachtig miljoen euro over en de voormalig Ajacied moet zo'n zestig miljoen euro kosten.