Marktwaarden Ajax-spelers; stijgers en dalers in beeld

Met de naderende transferwindow maakt de voetbalwereld zich weer klaar voor een aantal bizarre transfers. Een aantal Europese sterren zijn al verkast, maar ook in Nederland is al het nodige aan de gang. Gravenberch en Mazraoui vertrekken naar Bayern München, Brobbey hoopt op een langer verblijf en een aantal spelers kunnen vertrekken. Wat is de marktwaarde volgens Transfermarkt? Voetbalflitsen zoekt het voor je uit!

Jurriën Timber heeft hoge ogen gegooid in het rood-wit van Ajax en kan rekenen op buitenlandse interesse. Door zijn sterke seizoen is de marktwaarde voor de centrale verdediger ook gestegen. De aanvaller is volgens Transfermarkt zo'n 35 miljoen euro waard op dit moment. Dat is een verschil van vijf miljoen euro ten opzichte van januari 2022.

Ivoriaan Sébastien Haller heeft dezelfde groei doorgemaakt. Ook hij moet volgens Transfermarkt minstens 35 miljoen euro opleveren. Zijn imposante statistieken in de Champions League spelen hierin een grote rol, want hij scoorde in acht wedstrijden namelijk elf keer. De aanvalsleider was in januari van 2022 nog 'maar' 30 miljoen euro waard. Dit is echter niet de hoogste marktwaarde die hij ooit heeft gehad, want in 2019 vertegenwoordigde hij een bedrag van 45 miljoen euro. Edson Álvarez steeg in waarde ook met twee miljoen euro.

Dalers

Echter heeft afgelopen seizoen niet voor iedereen een positief effect gehad op de marktwaarde. Steven Berghuis kwam over van rivaal Feyenoord als ware smaakmaker, maar wist dit seizoen niet te overtuigen in dienst van Ajax. Zijn marktwaarde daalde met één miljoen euro en ligt nu rond de veertien miljoen, aldus Transfermarkt. Dit geldt ook voor de teruggekeerde Davy Klaassen. Ook aanvoerder Tadić leverde in. Hij levert, net als zijn andere teamgenoten, ook één miljoen euro in. De waarde van Tadić wordt nu op twaalf miljoen euro geschat. Onana kelderde met drie miljoen euro, maar de sluitpost vertrekt transfervrij naar Inter Milan.