De laatste topwedstrijd in de Eredivisie van 2022! Wint PSV dit keer wel in eigen huis van AZ?

PSV gaat door de overwinning in Amsterdam (1-2) en het puntverlies van Ajax leed tijdens de inhaalwedstrijd tegen Vitesse aan kop in de Eredivisie. De Eindhovenaren kunnen in het eigen Philips Stadion het kalenderjaar 2022 afsluiten als winterkampioen bij een overwinning op AZ. Dat is de afgelopen seizoenen een taaie kluif gebleken. De statistieken in de gehele historie tussen de twee teams spreken nog steeds in het voordeel voor PSV.

Speel mee bij Jack's Casino & Sport en win 50x je inzet wanneer zowel PSV als AZ zaterdagavond weten te scoren!

2021/22: PSV - AZ (1-2)

De laatste ontmoeting in Eindhoven tussen PSV en AZ viel ten prooi voor de Alkmaarders. In het Philips Stadion wist Armando Obispo een corner van Cody Gakpo binnen te koppen en zo kwamen de Eindhovenaren nog op voorsprong, maar vijf minuten voor rust sloegen de Alkmaarders toe. Bruno Martins Indi scoorde op aangeven van Owen Wijndal. Na rust schoot Jesper Karlsson voor AZ een kwartier voor tijd de winnende binnen. PSV verloor nipt van de club uit Alkmaar.

AZ wint in Eindhoven van PSV (5.75)

2018/19: PSV - AZ (3-1)

De laatste overwinning van de Eindhovenaren in eigen huis tegen AZ dateert uit 2018. Vier jaar geleden, destijds in december, sloot PSV ook de eerste seizoenshelft af tegen de club uit Alkmaar. De spits dat seizoen was, net zoals dit seizoen, Luuk de Jong en ook Erick Gutiérrez was van de partij in Eindhovense dienst. AZ kwam weliswaar na ruim een kwartier speler op voorsprong via Mats Seuntjes, maar vlak voor en vlak na rust deed PSV iets terug. Steven Bergwijn zette de stand op gelijke hoogte, waarna Michal Sadilek (nu speler van FC Twente) op aangeven van De Jong de Eindhovense formatie op voorsprong schoot. Hirving Lozano zette de eindstand vanaf elf meter op het scorebord.

PSV wint in eigen huis van AZ (1.55)

2008/09: PSV - AZ (2-2)

Louis van Gaal, de huidige bondscoach van Oranje, zat in het seizoen 2008/09 op de bank in Alkmaar en leidde AZ dat seizoen naar het kampioenschap. In het kampioensjaar van de Alkmaarders werd er gelijkgespeeld in Eindhoven tegen PSV. AZ stond na een helft spelen op een, op het oog, comfortabele 0-2 voorsprong via goals van Belgen Gill Swets en Maarten Martens, maar goalgetter Danny Koevermans redde de Eindhovense eer. De spits van PSV scoorde vlak na rust de aansluitingstreffer en schoot zeven minuten voor het einde de gelijkmaker binnen.

PSV en AZ spelen gelijk tegen elkaar (4.55)