Wie is Noa Vahle? Het gezicht van Talpa op het WK in Qatar

Noa Vahle is dit WK het gezicht van Talpa in Qatar. Tijdens de Oranjewinter en Hart van Nederland verschijnt Vahle dagelijks om haar opgedane bevindingen in het veelbesproken gastland te delen. Wie is deze nieuwe verschijning in het medialandschap?

Noa Vahle is de dochter van Linda de Mol

Al vaker is er gememoreerd aan het feit dat de pas 22-jarige presentatrice de dochter van Linda de Mol is. Deze job heeft ze echter niet in de schoot geworpen gekregen. Ze begon als junior producer bij BNNVARA, waarna ze steeds meer voor Talpa ging doen.

Eerst kreeg Vahle een sportrubriek in het SBS 6-programma HLF8. Ook ging ze een aantal dagen in de week werken achter de schermen van Veronica Inside, wat tegenwoordig Vandaag Inside is. Hier groeide het TV-talent uit tot verslaggeefster van wedstrijden in de Europa en Conference League en tegenwoordig dus het WK.

Vahle's sportrubriek bij HLF8

Van de cultuur in Qatar trekt Vahle zich weinig aan. 'Als ze zo’n hekel hebben aan vrouwen, dan ga ik juist', liet ze voorafgaand aan het toernooi weten. De One Love-band die de spelers tijdens wedstrijden niet mogen dragen, heeft Vahle ook zonder angst om haar arm.

Om de boycot van de Oranje-internationals kan Vahle voorlopig nog niet heen. Vanwege eerdere uitspraken van 'Talpa-ster' Johan Derksen praten de internationals niet met reporters van Talpa. Louis van Gaal wil normaal gesproken wel reageren op de vragen vanuit die hoek, maar is dit WK ook nog niet echt spraakzaam tegenover de door John de Mol afgevaardigde camera's.

De enige conversatie tot nu toe

Algemeen Dagblad-columnist Angela de Jong is positief over Noa Vahle

"Noa heeft haar familie mee. Haar moeder is Linda de Mol, haar oom is John de Mol. Haar neef is Johnny de Mol. En haar vader is Sander Vahle, die ook al jaren als regisseur in de pretfabriek van zijn ex-zwager werkt. Willeke Alberti is dan weer geen bloedverwant. Ik zeg het er voor de zekerheid maar even bij. Ik zou hier moeiteloos een paar sneren kunnen uitdelen over nepotisme in de tv-wereld. Hoeveel ‘kinderen van’ en ‘bekenden van’ er niet met kruiwagen worden binnen gereden. En ik kan sneren wat ik wil, maar Noa heeft écht talent."

"De gesprekjes vanuit Qatar met de heren van VI/De Oranjewinter zijn wél live. En dat doet ze verrassend naturel en soepel. Ze kan hun geplaag moeiteloos aan. En ze weet haar bijdrage, ondanks de beperkte speelruimte in Qatar en bij het Nederlands elftal, een persoonlijke touch te geven. Zelfs als ze geen vraag mag stellen tijdens een persconferentie. Terwijl ze Louis van Gaal toch goed kent, van het villaparkje in Portugal waar zowel de De Molletjes als de Van Gaaltjes een optrekje hebben. Die Noa, die komt er wel. Het zit niet in haar naam, maar in haar genen."

Heeft Noa Vahle een vriend?

Ja. Noa deelde in juni 2022 de eerste foto's van haar en haar nieuwe liefde op Instagram. Het gaat om producer Tim de Wild. ‘En toen was jij daar’, schrijft de sportverslaggeefster bij de vier vakantiefoto's, genomen in het Spaanse Valencia.