Harde klap voor Super League: PSG steunt UEFA

Een flinke dreun voor de initiatiefnemers van de Super League: Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van Paris Saint-Germain, schaart zich volledig achter de UEFA. Daarmee krijgt de nieuwe competitie opnieuw een harde klap te verwerken.

De afgelopen dagen werd PSG genoemd als één van de drie clubs die zich voegt bij de twaalf 'Founding Clubs' in de Super League. Dat blijkt onzin. "PSG blijft samenwerken met de UEFA, de ECA en de andere stakeholders in de voetbalfamilie. Dat doen we vanuit de principes van goed vertrouwen, waardigheid en respect", laat Al-Khelaïfi in een verklaring weten.

Dinsdag werd de CEO van PSG herkozen als lid van het uitvoerend comité van de UEFA. Al-Khelaïfi vertegenwoordigt daarin de belangenvereniging voor clubs. "PSG gelooft er heilig in dat het voetbal voor iedereen is, daar ben ik al langer heel duidelijk over. Als voetbalclub zijn we een familie en een gemeenschap. We zijn er voor de fans".

'Eigenbelang'

"Er is duidelijk behoefte aan het verder ontwikkelen van de UEFA-competities en gisteren is er na 24 maanden van overleg, waaraan de hele voetbalgemeenschap meedeed, een model gepresenteerd", vervolgt Al-Khelaïfi. "De steun van de UEFA is nodig voor welk voorstel dan ook. Voorstellen die die steun niet hebben, zijn gedreven door eigenbelang".