Cardiff City legt uit: "Uit respect nog niets betaald aan Nantes"

Cardiff City heeft nog geen geld overgemaakt inzake de transfer van Emiliano Sala, die vermist raakte bij een vlucht op weg naar zijn nieuwe club. Het Franse Nantes is ontstemd over het feit dat de Premier League-club nog niets betaald heeft, maar Cardiff laat weten dat dit uit respect zo besloten is.

Nantes was van plan juridische stappen te ondernemen als Cardiff na tien dagen nog geen eerste betaling zou hebben gedaan. Cardiff City-voorzitter Mehmet Dalman laat weten dat er inderdaad nog niet betaald is. "Het enige wat ik kan zeggen, aangezien het een gevoelig onderwerp is, is dat ik het kan bevestigen (dat er nog niet betaald is, red.). Dat klopt inderdaad", zegt hij tegenover L'Équipe.

Waarom nog niet betaald?

Op de vraag waarom Cardiff nog niet betaald heeft, antwoordt Dalman: "Ten eerste omdat het lichaam nog niet geborgen is. We moeten respect tonen naar de familie. Ook moet er nog gekeken worden naar het vliegtuigwrak. Het is te vroeg om hier op te antwoorden. We gaan betalen wanneer wij denken dat het juist is. Ik geloof niet dat Cardiff City ooit heeft gezegd dat wij niet zouden betalen."

Cardiff en Nantes kwamen vorige maand een transfersom van zo'n zeventien miljoen euro overeen. Het vliegtuig van Sala raakte op weg naar Cardiff van de radar en is inmiddels gevonden op de bodem van Het Kanaal. Ook is er een lichaam in het toestel gevonden, en inmiddels geborgen. Het is nog onduidelijk of dat het lichaam van Sala of van de piloot van het vliegtuig is.

Eerbetoon bij Cardiff City - Bournemouth: