Dit moet je weten over de oefeninterland Nederland - Schotland

Voorafgaande van het EK 2021, ook wel EURO 2020, speelt het Nederlands Elftal nog een aantal oefeninterlands. Woensdagavond 2 juni is de eerste. Dan neemt Oranje het in Portugal op tegen Schotland.

Dit moet je weten over de oefeninterland Nederland - Schotland

Hoe laat is de wedstrijd Nederland - Schotland?

De oefeninterland tussen Nederland en Schotland wordt gespeeld op woensdagavond om 20:45 uur in Estádio Algarve te Portugal.

Waar is de wedstrijd Nederland - Schotland te zien?

De oefeninterland tussen Nederland en Schotland is om 20:45 uur te zien op NPO 3. Vanaf 20:15 start de voorbeschouwing op de wedstrijd.

In wat voor opstelling speelt Nederland tegen Schotland?

Welke elf namen er woensdagavond tegen Schotland aan de aftrap verschijnen, is nog maar de vraag. Wel gaf bondscoach Frank de Boer al weg dat Oranje in een 3-5-2 opstelling gaat starten en Marten de Roon een basisplaats heeft.

marten de roon, nederlands elftal

Op welke spelers moet Oranje letten bij Schotland?

Schotland staat op plek 44 in de FIFA World Ranking. De sterspelers van de Schotten zijn Andrew Robertson van Liverpool, Kieran Tierney van Arsenal, Scott McTominay van Manchester United, John McGinn van Aston Villa, Billy Gilmour van Chelsea, Ché Adams van Southampton en Ryan Fraser van Newcastle United.

Historie Nederland - Schotland

Nederland speelde 18 keer eerder tegen Schotland en wist negen duels te winnen. Vier keer speelde het gelijk en vijf keer wist Schotland te winnen. De laatste keer dat de twee landen het tegen elkaar opnamen was in 2017. Toen eindigde de oefenwedstrijd in een 0-1 zege voor Nederland. Toen scoorde Memphis Depay de winnende in de 40e minuut.

De grootste overwinning op Schotland boekte Nederland in 2003. Toen won Oranje met maar liefst 6-0 in een EK-kwalificatieduel. Wesley Sneijder, André Ooijer, Ruud van Nistelrooij (3x) en Frank de Boer zorgde destijds voor de doelpunten.