Dit is waarom Gravenberch totaal verkeerd bezig is bij Ajax

Ryan Gravenberch is verkeerd bezig bij Ajax. De jonge middenvelder mikt op een vertrek bij de Amsterdammers, nadat hij vaker genoegen moet nemen met een plek op de bank. Hij staat in de belangstelling van onder meer Bayern München, maar is Gravenberch wel klaar om te gaan bij Ajax? Wij denken van niet en dit is waarom!

Nog een jochie

"Het product van de jeugdopleiding heeft nog een dozijn redenen om bij Ajax te blijven. De voornaamste: hij is nog geen man. Laat staan een kerel', stelt Hugo Borst in het Algemeen Dagblad. De columnist denkt dat zaakwaarnemer Mino Raiola bovendien een slechte invloed heeft op de toekomt van de middenvelder. 'Je hoopt dan dat de papa en mama van Ryan genoeg invloed hebben op zoonlief. Kennelijk is dat niet zo. Zonde. Ajax wil ver gaan. Ryan kan een astronomisch salaris opstrijken als hij verlengt, maar er is besloten: Ryan Gravenberch, pas negentien jaar, gaat weg. Domoor".

(TEKST GAAT VERDER ONDER AFBEELDING) 

Mino Raiola is zaakwaarnemer van Ryan Gravenberch

Niemand kijkt er tegenwoordig meer van op, maar ook Gravenberch is één van de parels uit de tas van zaakwaarnemer Mino Raiola. De spelersmakelaar heeft naam gemaakt door een aantal spelers voor fikse bedragen te verkopen, maar staat ook bekend om het feit dat hij jonge spelers te snel naar het buitenland laat vertrekken. Het grote geld lonkt dan niet alleen voor de voetballers zelf, maar ook voor de spelersmakelaar.

Ajax-spelers die te vroeg naar het buitenland gingen

Ricardo Kishna, Viktor Fisher, Mitchell Dijks, Ouasim Bouy, Urby Emanuelson, Timothy Fosu-Mensah, Justin Kluivert en Riechedly Bazoer zijn allemaal voormalig Ajax-spelers die te vroeg zijn vertrokken bij de club uit de Nederlandse hoofdstad. De clubs stonden voor deze talentvolle voetballers in de rij en het grote geld nam de loopbaan over. In sommige gevallen was het aantal speelminuten het probleem en werd gekozen voor een snel vertrek.

Concurrentie Bayern München

Bayern München is geïnteresseerd in de negentienjarige Gravenberch. De Duitse grootmacht let goed op de ontwikkeling van de middenvelder en hoopt hem in te kunnen lijven. De concurrentie is echter moordend voor de Nederlander, want op dit moment wordt het middenveld van Bayern München gevuld met spelers als Kimmich, Goretzka, Tolisso en Sabitzer. Daarnaast loopt talent Musiala ook nog rond in Duitsland en dat lijkt de kansen voor Gravenberch enorm te verkleinen.

Nog niet uitgeleerd

Hugo Borst is totaal niet te spreken over de houding van Gravenberch. De analist kan er met zijn verstand niet bij dat de negentienjarige middenvelder (waarschijnlijk) zijn contract niet gaat verlengen. "Je hebt nog maar net schaamhaar en je vindt dat je al bent uitgeleerd op de Ajax Universiteit. Een stuk of vijftig wedstrijden in Ajax 1 en het is tijd om in het buitenland te gaan oogsten. Meneer wil hogerop. In zijn geval naar Bayern München. Die schijnen tot dertig miljoen euro te willen gaan", aldus Borst.

Lees ook: Dit is de mysterieuze vriendin van Ryan Gravenberch

Ook interessant