Linssen is Advocaat dankbaar: "Hij had me kunnen laten vallen na het eerste halfjaar bij Feyenoord"

Bryan Linssen is Dick Advocaat dankbaar voor het vertrouwen dat hij had in de aanvalsleider. De 31-jarige aanvaller vindt het onterecht dat de oud-trainer van Feyenoord zoveel kritiek krijgt en wordt vergeleken met Arne Slot.

Linssen kwam als vleugelspeler terecht in Rotterdam-Zuid en kende een moeizame start bij de Rotterdammers. "Dick Advocaat ben ik ook dankbaar. Hij had me kunnen laten vallen na het eerste halfjaar bij Feyenoord", laat hij optekenen door Voetbal International. "Buiten het feit dat ik het een eer vond te mogen werken onder zijn trainer met zo’n staat van dienst, is hij altijd in me blijven geloven én heeft-ie een spits van me gemaakt. Hij vond dat ik centraal beter tot mijn recht kwam dan aan de zijkanten".

In het laatste halfjaar van Advocaat werd Linssen gevormd tot centrumspits. "Over Advocaat wordt nu gedaan of dat alles ouderwets was, maar hij heeft met de spelers die hij tot zijn beschikking had het maximale eruit gehaald", aldus de geboren Limburger, die het onterecht vindt dat Advocaat met Slot vergeleken wordt. "Advocaat was heel erg gericht op de korte termijn, Slot is aan het bouwen".

De aanvalsleider van de Stadionclub vindt het aantrekken van Slot wél een goede zet voor de Feyenoord-selectie. "Geweldige trainer, heeft zijn zaakjes prima voor elkaar. Hij heeft zo veel verstand van voetbal, zo veel inhoud, is zó op de details gericht en hij weet alles duidelijk te maken, zodat wij kunnen uitvoeren wat hij vraagt van ons".

Ook interessant