Dilrosun vol ambitie: "Ik heb de kwaliteiten voor Oranje"

Javairô Dilrosun is op dit moment niet in beeld bij het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller van Feyenoord wil daarom niet hardop nadenken over het WK in Qatar, al droomt hij van een terugkeer in Oranje.

"Ik wil niet zeggen dat ik nu dicht bij Oranje zit", vertelt Dilrosun in gesprek met de NOS. "De laatste paar jaar heb ik er niet bij gezeten, ook niet in de voorselectie".

"Maar ik heb kwaliteiten en dat weet ik van mezelf", vervolgt de ambitieuze Feyenoord-aanwinst. "Als ik gewoon doe wat ik denk dat ik kan, dan heb ik kans om weer voor het Nederlands elftal te spelen".

In De Kuip hoopt Dilrosun goede prestaties neer te zetten. "Ik wil dit seizoen veel goals maken en bij veel goals betrokken zijn. Elke week moet ik weer beter zijn dan de week ervoor. En wie weet kom ik dan ooit weer in het Nederlands elftal", aldus de 24-jarige aanvaller.

Dilrosun speelde tot dusverre een interland voor het Nederlands elftal. De geboren Amsterdammer kwam in het Nations League-duel met Duitsland in 2018 als invaller binnen de lijnen, maar raakte al na twintig minuten geblesseerd en moest weer gewisseld worden.