PEC accepteert de degradatie en gaat geen rechtszaak aanspannen

PEC Zwolle degradeerde woensdagavond officieel naar de Keuken Kampioen Divisie. De vraag was nog of PEC een rechtszaak ging aanspannen wegens de VAR-beslissing tijdens het thuisduel tegen FC Utrecht, maar de club uit Zwolle legt zich neer bij de degradatie en laat het voor wat het is. 

Tegen Sparta Rotterdam verloor PEC met 2-0 waardoor de Zwollenaren de rechtstreekse degradatie niet meer kan ontlopen. Hierdoor degradeert de club uit Zwolle voor het eerst in tien jaar tijd weer naar de KKD. Het leek er echter op dat PEC hier een stokje voor wilde steken. Technisch Manager van PEC, Mike Willems, gaf na de wedstrijd tegen Sparta namelijk aan dat de club overwoog om een rechtszaak aan te spannen tegen de beslissing tijdens het thuisduel met FC Utrecht.

Bij een 0-0 stand scoorde Gervane Kastaneer namelijk de 1-0, maar die werd afgekeurt door de VAR wegens buitenspel. Na de wedstrijd kwam al gelijk naar buiten dat de VAR de verkeerde lijnen had gezet en dat Kastaneer niet buitenspel stond. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, doordat Utrecht vlak na de afgekeurde goal de 0-1 maakte. Toch laat Zwolle het hierbij: "We nemen ons verlies, richten ons op en doen er alles aan om volgend jaar direct terug te komen", laat de club weten op Twitter.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Speelronde 33 Eredivisie’

Haller topfavoriet om Haaland op te volgen

VIDEOGOAL: Linssen zet Feyenoord op voorsprong tegen Go Ahead Eagles (0-1)

PEC Zwolle-supporters gooien met stoeltjes op Het Kasteel

VIDEOGOAL: Erick Gutièrrez verdubbelt voorsprong PSV (2-0)

VIDEOGOAL: Ritsu Doan schiet PSV op voorsprong tegen NEC

Emotioneel eerbetoon FC Twente aan overleden Jody Lukoki

VIDEO GOAL: Auassar (Sparta Rotterdam) werkt PEC Zwolle verder in degradatiezorgen