Excelsior organiseert sfeeractie om Mendes Moreira hart onder riem te steken: "Het heeft ons diep geraakt"

Excelsior komt in actie na het racisme-incident rondom Ahmad Mendes Moreira in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De club zal in de komende thuiswedstrijd tegen FC Volendam de aanvaller een hart onder de riem steken. 

De Kralingers zullen dat doen door vrijdag op elke stoel in het Van Donge & De Roo Stadion een rode kaart neer te leggen met daarop de tekst 'Geef racisme de rode kaart'. Het is de bedoeling dat supporters in de 18de minuut de kaart omhoog houden, als verwijzing naar het rugnummer (18) van Mendes Moreira. 

"Dat heeft ons diep geraakt"
"Afgelopen weekend hebben we moeten ervaren dat we er in Nederland nog niet altijd voor elkaar zijn", schrijft de leiding van Excelsior in een statement. "Racisme is helaas blijkbaar nog steeds onderdeel van onze samenleving en dat heeft ons als club diep geraakt. Racisme mogen en kunnen we niet tolereren. Gisteren niet. Vandaag niet. Morgen niet."

Zaklamp
Excelsior hoopt ook dat de supporters hun zaklamp van de mobiele telefoon gebruiken tijdens de actie, zodat het een maximaal effect krijgt. "Alleen als we staan voor elkaar, komen we verder. Samen winnen, samen verliezen maar vooral samen sterk. #SAYNOTORACISM #SAMENSTERK", zo besluit de directie het statement.