Derksen begrijpt niks van PSV en Hiddink: "Betekent dat de hoofdtrainer niet capabel is"

Johan Derksen vindt het 'krankjorum' dat Guus Hiddink Ernest Faber gaat helpen bij PSV. Volgens de analist spelt de club haar (nieuwe) trainer daarmee een brevet van onvermogen op. Derksen begrijpt ook niet dat Hiddink ja heeft gezegd tegen PSV. "Die moet lekker koffie drinken op het Leidseplein."

Faber, eerder trainer van FC Eindhoven en FC Groningen, maakt het seizoen af in Eindhoven na het ontslag van Mark van Bommel. "Dat (René) Eikelkamp komt, kan ik wel begrijpen. Dat is een fantastisch assist-trainer. Die man vertrouwen ze, daar lopen ze op leeg. Hiddink vind ik krankjorum", zegt Derksen tegen Veronica Inside.

Dat Hiddink Faber gaat helpen, begrijpt Derksen niet. "Dan komt er een man van mijn leeftijd die in Amsterdam in de grachtengordel zit, en wel eens de provincie in wil. Die gaat dan een kopje koffie drinken op De Herdgang. En iedereen moet weten dat hij dat doet. Als je hem inschakelt, betekent het dat de hoofdtrainer die je hebt aangesteld niet capabel is."

'Ajax wordt kampioen'

Derksen denkt dat Ajax dit seizoen kampioen wordt. "Ik heb het meeste vertrouwen in Ajax." De Amsterdammers wisten zich in de winterstop te versterken met Ryan Babel. "Voor de korte termijn is het niet onverstandig. Als je nu de speler wil kopen die je echt wil hebben, betaal je drie keer de prijs zo midden in het seizoen. Babel is een risicoloze overbrugging."