Van Hanegem: "Ik vind Van Gaal niet echt een goede trainer"

Willem van Hanegem bespreekt met Hans Kraay jr. de stand van zaken rondom de oefenwedstrijden van Oranje richting het WK in Qatar. Zaterdag speelt het Nederlands Elftal in de Johan Cruijff Arena tegen het Denemarken van Christian Eriksen en dinsdag tegen aartsrivaal Duitsland. Wat is de ideale opstelling van 'De Kromme'?

Verder praat het duo over De Klassieker van vorig weekend en gaat Van Hanegem los over Antony. "Het gaat nu echt, echt irriteren. In elke wedstrijd kan hij zomaar twee keer rood krijgen. Ik wil hem geen kaarten aansmeren, maar doe het nou niet! Kom nou, jongen. Ga nou gewoon spelen. Dat heeft niks te maken met mijn club (Feyenoord, red.)."

De beuk die Martinez uitdeelde aan Dessers had ook bestraft moeten worden met een penalty.  "Dessers krijgt een peer... voor hetzelfde geld is hij de rest van zijn leven invalide. Dat is niet overdreven. Als Martínez hem met zijn elleboog bij zijn oog raakt, slaat hij Dessers gewoon de rest van zijn leven ongelukkig."

De trainer van de Braziliaan, Erik ten Hag, komt ook aan bod bij Van Hanegem. Zou Manchester United een goede stap voor hem zijn? En wie volgt Roger Schmidt op bij PSV na dit seizoen?

Feyenoord-doelman vertrekt