Jaap Stam claimt aandeel in succes Feyenoord: "Een beetje?!"

Jaap Stam claimt ook een aandeel te hebben in de wederopstanding van Feyenoord onder Dick Advocaat. Dat zegt hij in een interview met Trouw. Eind oktober stapte de oud-international op, maar Advocaat zou profijt hebben gehad van het voorwerk van Stam. 

"Een beetje?! Niet een beetje, hoor. Ik ben vier maanden met die spelers bezig geweest. Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan. Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen."

Dick Advocaat

"Voor Dick was het een perfect moment. Zonder heel goed voetbal te laten zien, haalde hij resultaten. Mensen zien dan niet wat er vooraf is gebeurd. Zo is de voetballerij. Een ander loopt er dan mee weg. Dick heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?"

Senesi

“Ik heb een jeugdspeler als Kökcü laten doorbreken, ben veel met Sinisterra bezig geweest en ik heb Senesi gehaald, een speler van wie iedereen zei dat hij er niks van kon en die nu de beste verdediger van Nederland is. Gelukkig kreeg ik van de spelers wel de waardering.”