Vijf redenen waarom PSV in Leeuwarden gaat winnen van SC Cambuur!

PSV ging de interlandbreak in als koploper na de 4-3 overwinning in eigen huis op Feyenoord. De Eindhovenaren hervatten de Eredivisie op zaterdag 1 oktober met de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Een avondje voetbal in Leeuwarden is nooit makkelijk, maar toch spreken de statistieken in het voordeel van PSV. Dit zijn vijf redenen waarom de Eindhovenaren gaan winnen op bezoek bij SC Cambuur.

(Advertorial) Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

PSV wint (bijna) altijd in Leeuwarden

Als men kijkt naar de voorgaande ontmoetingen van PSV en SC Cambuur in Leeuwarden, dan valt te zien dat de laatste vijf edities allemaal winnend werden afgesloten door de Eindhovenaren. Vorig seizoen won PSV nipt met 1-2 van Cambuur, terwijl in het seizoen 2015/16 PSV over de Friezen heen walstte. Het laatste puntverlies dat de Eindhovenaren leden in Leeuwarden dateert van 1998. Kortom: de resultaten uit het verleden spreken in het voordeel van de Eindhovenaren.

PSV wint van SC Cambuur in Leeuwarden (1.286)

PSV koploper, SC Cambuur bijna hekkensluiter: een garantie voor doelpunten

Door de overwinning op Feyenoord en het verlies van Ajax in Alkmaar nam PSV de koppositie over van de Amsterdammers. De Eindhovenaren hebben een beter doelsaldo dan Ajax (+18 tegenover +17), waardoor de eerste plek in de Eredivisie een feit is. Cambuur daarentegen is afgezakt naar de zeventiende plaats in de Eredivisie en laat PSV nu net vaak scoren tegen clubs uit het rechterrijtje. Tegen FC Emmen (4-1), Go Ahead Eagles (2-5) en FC Volendam (7-1) werd drie keer met ruime cijfers gewonnen. De kans is groot dat de doelpuntenproductie van PSV weer op volle toeren draait tegen SC Cambuur.

PSV scoort minimaal vier keer tegen SC Cambuur (3.10)

SC Cambuur en PSV scoren (bijna) altijd tegen elkaar

Wanneer men kijkt naar de onderlinge ontmoetingen tussen SC Cambuur en PSV ziet men dat er aan beide kanten vaak doelpunten vallen. De laatste keer dat de club uit Leeuwarden niet wist te scoren tegen PSV was in 2015, toen won PSV na een vroege rode kaart met 0-6 van Cambuur. De vier ontmoetingen daarna wisten zowel Cambuur als PSV telkens minimaal één keer het net te vinden.

PSV en SC Cambuur scoren beiden minimaal één keer (1.65)

Cody Gakpo: de man in vorm bij PSV

PSV wordt dit seizoen aan de hand genomen door Cody Gakpo. De vleugelspits van de Eindhovenaren is met acht goals en zes assists ontzettend belangrijk voor zijn team en loodste PSV onder meer in eigen huis langs Feyenoord. Gakpo was zes van de zeven Eredivisie-duel van PSV betrokken bij tenminste één doelpunt.

Cody Gakpo scoort voor PSV tegen SC Cambuur (2.00)

De luchtmacht van PSV is effectief

PSV scoorde voor de interlandbreak tegen Feyenoord twee keer uit een corner, waarvan één keer via het hoofd van Armando Obispo. Daarnaast waren de Eindhovenaren in Rotterdam tegen Excelsior ook effectief vanuit de corner. Ibrahim Sangaré scoorde twee keer direct uit een corner, terwijl Joey Veerman tegen Excelsior een afgeslagen hoekschop binnenschoof. Dit seizoen scoorde PSV in totaal vier keer met het hoofd, mede dankzij loepzuivere voorzetten van Cody Gakpo.

PSV scoort de eerste goal via een kopbal (4.00)