Alles wat je moet weten over Ajax - RKC Waalwijk

Ajax neemt het zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA op tegen RKC Waalwijk. De ploeg van Erik Ten Hag gaat op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen. Dan moeten de Amsterdammers wel eerst afrekenen met RKC, dat met een 0-1 thuisnederlaag tegen Vitesse niet goed aan het seizoen is begonnen. 

Ajax

Na drie mislukte competitiestarts op rij opende Ajax afgelopen zondag het seizoen met een zege. De ploeg van Erik ten Hag won met tien man met 0-1 van Sparta Rotterdam. Erik ten Hag was na afloop van de wedstrijd tegen Sparta zeer lovend over de spirit van zijn ploeg. Ajax speelde gedisciplineerd met tien man en de Amsterdammers gaven nauwelijks een kans weg tegen het elftal van Henk Fraser. Ajax zal het duel met RKC met veel vertrouwen tegemoet gaan, want in de voorbereiding eindigde het duel tussen beide ploegen in een 6-1 overwinning voor de Amsterdammers. Ajax moet het tegen RKC wel doen zonder Tagliafico, want de linksback is na zijn rode kaart tegen Sparta Rotterdam voor één duel geschorst. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door zijn landgenoot Lisandro Martínez.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk kende zondagmiddag een slechte start van het seizoen. De ploeg van Fred Grim verloor in eigen huis met 0-1 van Vitesse en creëerde daarnaast amper kansen. Op zoek naar scorend vermogen versterkte RKC zich met Vitalie Damaşcan, De 21-jarige spits wordt voor één jaar gehuurd van het Italiaanse Torino. Afgelopen seizoen speelde de vertienvoudig international van Moldavië nog op huurbasis voor Fortuna Sittard. Op voorhand lijkt een bezoek aan Ajax in Amsterdam een kansloze opgave voor het elftal van Fred Grim. Wellicht kan RKC vertrouwen putten uit de eerste wedstrijd die de ploeg vorig seizoen tegen Ajax speelde. Toen verloor het in Waalwijk namelijk 'slechts' met 1-2.

Feitjes