Feyenoord legt stadionplannen weer op tafel en vraagt om hulp

Feyenoord heeft de stadionplannen weer uit de kast getrokken en gaat kijken wat er gaat gebeuren met De Kuip. In een persbericht laat de club weten dat er een opdracht is gegeven aan een projectgroep om drie opties te bekijken. In november werd besloten om de huidige plannen omtrent de thuisbasis uit te stellen.

Twee van de drie opties betreffen een renovatie van De Kuip en de derde optie is een nieuwbouwproject, zo wordt duidelijk na het lezen van het statement van de Rotterdammers. Er zijn in totaal twintig criteria waarop de opties beoordeeld zullen worden, waaronder sfeerbeleving en bereikbaarheid van het stadion.

De aangewezen projectgroep hoopt dat de gemeente en de supporters van Feyenoord meedenken over de plannen. Om deze partijen bij deze actie te betrekken, wordt een marktonderzoek opgestart. Eerder werden er 140 wensen van de supporters opgesteld, maar het moet nog blijken of deze gelden na het uitvoeren van het onderzoek.

In het persbericht is te lezen dat Feyenoord hoopt om in april te beschikken over een rapport met daarin de mogelijke opties. Het is onduidelijk of er daarna nog een beslissing genomen moet worden over de toekomst van de club en het eventuele nieuwe stadion.

Feyenoord-doelman vertrekt